Delta Fondacija, u okviru programa poslovne obuke „Fond za budućnost“,  početkom naredne školske godine 2015/2016., stipendiraće 15 učenika Srednje poljoprivredno prehrambene škole iz Sombora. Programom su obuhvaćeni učenici obrazovnih profila: veterinarski tehničar, poljoprivredni tehničar i rukovalac – mehaničar poljoprivredne tehnike. 

Program obuhvata profesionalnu i praktičnu obuku, u okviru koje će mladi pohađati radionice u trajanju od 6 meseci, a nakon završene školske godine obavljaće praksu na imanju Delta Agrara „Jedinstvo d.o.o.“ u Apatinu.  Osnovna delatnost imanja je ratarska proizvodnja, a u svom sklopu ima i ribnjak površine oko 550 ha za koji je planirana rekonstrukcija i primena najsavremenije izraelske tehnologije u cilju proizvodnje šarana. Program, koji traje dve godine, obuhvata i mesečno stipendiranje u iznosu od 10.000,00 RSD, a svake školske godine biće obuhvaćeno novih 15 početnika iz ove obrazovne ustanove.  

Razvojem mladih talentovanih đaka, edukacijom, obukom i stipendiranjem, Delta Fondacija nastoji da im pruži mogućnost da nadograde svoje znanje i lakše obezbede put ka daljem profesionalnom i ličnom napretku. Nakon završenog programa mladima se nudi i mogućnost radnog angažovanja na imanjima Delta Agrara.

Preuzmite nastavne materijale Download